|
|
Fırında Sebzeli Palamut |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109083
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
2 adet palamut
3 orta boy patates
1 havuç
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
2 adet defne yaprağı
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
1. Patatesleri soyup yarım parmak kalınlığında halkalara doğrayın.
2. Havuçları ve soğanı bıçak sırtı kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
3. Sebzeleri baharatların bir kısmı ile ve zeytinyağıyla harmanlayıp ısıya dayanıklı cam tepsinize yayın.
4. Üzerlerine yine baharatlarla harmanlanmış balık dilimlerini dizin.
5. Defne yaprağı, soyulup ince dilimlenmiş limon ve doğranmış maydanozları serpiştirip alüminyum folyo ile kapatarak 180C derecede balıklar pişip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6. Folyoyu alarak biraz daha kızardıktan sonra fırından çıkararak servis yapın.
|
|
Fırında Sebzeli Palamut Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|