| 
 
 
 | 
FIRINDA ŞERBETLİ UN HELVASI | 
  | 
krm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51375 
Gönderme Tarihi: 04.May.2010 
2,375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 çay bardağı süt
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
4 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı un
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
2 bardak su
 
 
Yapılışı:
 
Süt tereyağı ve yumurta birlikte çırpılır. Boza kıvamına gelinceye kadar azar azar un ilave edilir. Kabartma tozunu da ekleyip elde edilen sulu hamur dibi iyice yağlanmış tepsiye dökülür. Düzgün olarak yayılır. 170° fırında pişirilen helva kabarmca çıkarılır. Soğutulmuş şurup fırındaki helvaya dökülür. Tepsi yine fırına sürülür. 5 dakika durduktan sonra çıkarılır. Soğuduktan sonra baklava biçiminde kesilerek servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |