Gülşen Yılmaz
4 adet yumurta
2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
İçi için:
250 gram tulum peyniri
1 demet maydanoz
4 su bardağı soğuk su
Derin bir kaba bir miktar un koyun.
Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, suyu ve tuzu ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin.
Hamuru 9 bezeye ayırın ve her birini tepsinizin boyunda açın.
Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
Tulum peynirini ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Hazırladığınız harcın yarısını tepsideki yufkaların üzerine yayın.
3 yufkanın daha aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.
Kalan peyniri yufkaların üstüne yayıp, diğer 3 yufkayı da öncekiler gibi tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine 4 su bardağı soğuk su dökün ve yeniden fırına verin.
5 dakika daha fırında tutup çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.

|