4 adet yumurta
7-8 dal taze soğan
2 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı silme un
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz karabiber
Taze soğanları maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır yumurtalar derin bir kasede iyice çırpılır un azar azar dökülerek pürüzsüz bir karışım elde edilir oda sıcaklığında eriyen yağı kıyılmış soğan, dereotu, maydanoz, nane tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır fırın tepsisinin içi iyice yağlanır karışım tepsiye boşaltılarak 220 derece de iyice kızartana kadar pişirilir dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014
|