|
Fırında Somon |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73192
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
3,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4-5 sap dereotu ya da maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır, Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.
|
Fırında Somon |
|
gök boncuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc63522
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
4,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
400 gr somon balığı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı çiğ krema
Somonu dilimleyip fırın kabına alın, bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, çiğ krema, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice çırpıp somonun üzerine sürün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.
|
Fırında Somon |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54452
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
5,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet somon balığı (fileto halinde)
1 orta boy soğan
5-6 defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
8-10 tane biber
1 demet dereotu
Sosu:
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu
tuz
1 çay kaşığı biber
Bir tencereye dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş limonu, defne yapraklarını, zeytinyağını, tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım. Üzerine somon filetoları dizelim. Malzemenin üzerini aşmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin kapağını örtüp orta ateşte pişirilirken filetoları arada bir tersyüz edelim. Bir kapta hardalı, mayonezi, şekeri, limon suyunu ve karabiberi karıştırıp balıkların üzerine gezdirip servis yapalım.
|
|