Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Palamut Tarifleri > Fırında Somon (23 adet - 1,371,177 defa bakıldı)

Fırında Somon


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Somon

lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc54452
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
5,304 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet somon balığı (fileto halinde)
1 orta boy soğan
5-6 defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
8-10 tane biber
1 demet dereotu
Sosu:
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu
tuz
1 çay kaşığı biber

Bir tencereye dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş limonu, defne yapraklarını, zeytinyağını, tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım. Üzerine somon filetoları dizelim. Malzemenin üzerini aşmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin kapağını örtüp orta ateşte pişirilirken filetoları arada bir tersyüz edelim. Bir kapta hardalı, mayonezi, şekeri, limon suyunu ve karabiberi karıştırıp balıkların üzerine gezdirip servis yapalım.



Fırında Somon

gök boncuk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc63522
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
4,944 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

400 gr somon balığı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı çiğ krema

Somonu dilimleyip fırın kabına alın, bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, çiğ krema, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice çırpıp somonun üzerine sürün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.



Fırında Somon Balığı

hayriye abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc75373
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
4,745 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg somon balığı
2-3 adet kuru soğan
7-8 adet sivribiber
2 adet domates

İlk önce balıkları iyice yıkayarak istediğiniz şekilde kesin. (ya da balıkçıya kestirin) Soğanları halka halka keserek tepsiye yerleştirin. Domates ve biberleri de tepsiye koyduktan sonra, tepsiyi 160 derecedeki fırına sürün ve balıklar kızarana kadar pişirin. İsteğe göre üzerini maydonoz veya limon ile süsleyebilirsiniz.


Fırında Somon

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc73192
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
3,956 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4-5 sap dereotu ya da maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır, Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.



Fırında Somon Balığı

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc87557
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013
3,473 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

1 Adet somon balığı
1 baş soğan
2 adet domates
2 adet havuç
1 limon
½ bağ dereotu
5-6 adet tane karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Somon balıklarının kılçıkları temizlenir. imon ve zeytin yağında terbiyelenir.cam kaba alınır. Kenarlarına halka doğranmış havuç soğan ve domates dilimleri yerleştirilir.tuz ve karabiber atılır. Folyo ile ağzı kapatılır. 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.



Fırında Somon Balığı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102738
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2014
2,812 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim somon balığı
50 gr margarin
1 adet limon
1 kaşık kırmızı toz biber tuz
1 tutam defne yaprağı

Somonları yıkayıp tuz ve kırmızı bibere bulayalım tepsiye dizip margarini küçük parçalara ayırıp balıkların üstüne koyalım en son limonları halka kesip üstüne ve defne yaparaklarınıda onun üstüne koyup fırında kızarana kadar pişirelim.



Fırında Somon

Ataol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc95697
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
2,704 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram ince dilimlenmiş somon balığı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı soğan
3 çorba kaşığı hardal
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
3 adet defneyaprağı
1 limon

Öncelikle somon balığını küp şeklinde dilimleyin. Bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Üzerine de doğranmış soğanları yerleştirin. Kırmızı pul biber, tuz, karabiber ve defneyaprağını ekleyin. Tereyağını eritip içine hardal ilave ederek çırpın ve bu karışımı somonun üzerine döküp 200 derecede 35 dakika kadar pişirip sıcak servis yapın. Çok lezzetli bir balık oluyor. Yanında yeşilliklerle, limon dilimleriyle ikram edin.


Fırında Somon Balığı

panda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2014
Mesajlar: 41
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc97740
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2014
2,621 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram somon balığı
1 demet roka yaprağı
1 adet defneyaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Tepsiye bir miktar yağ koyup, somon balıklarını dilimleyin ve üzerine yerleştirin. Tereyağını, dereotunu ve tane karabiber ekleyip fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis tabağına alın. Yanında yeşillikler, domateslerle ikram edin. Diyet yapanlar tereyağı koymadan da hazırlayabilir.



Fırında Somon

sümeyra ateş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc103776
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
2,505 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram somon balığı
Yarım demet dereotu
1 adet defneyaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber, pul biber
3 çorba kaşığı tereyağı

Fırın kabının ortasına defneyaprağını yerleştirin. Somon balıklarını dilimleyin ve üzerine yerleştirin. Tereyağını, dereotunu ve tane karabiberi ilave edip hazırlayın. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.



Fırında Somon

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92411
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
2,458 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet somon fileto
Bir tutam kajun baharatı
1 tatlı kaşığı ilk hasat zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Filetoları düz bir zemine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber ve kajun baharatı serpin. Filetoları ters yüz yapıp, aynı şekilde tuz, karabiber ve kajun baharatı serpin. Pişirme kağıdına yerleştirip, kağıdı iyice katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Salata ile birlikte servis yapın.


Fırında Somon

afi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc118769
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016
1,797 defa indirildi / yazdırıldı




Güllü Balcı

2 adet büyük somon
1 adet soğan
Maydanoz
Sıvı yağ
1 adet domates
1 adet limon

Büyükçe bir somon balığını temizledikten sonra tam kesmeden dilimliyoruz, dikkatlice fırın kabına yerleştiriyoruz. 3-4 diş sarımsağı ezerek bir kaseye alıyoruz. 1 limonun suyu tuz, karabiber, kırmızı biber biraz da zeytinyağı ile karıştırıp balığın karnına bolca sürüyoruz, kalanını da üzerine sürüyoruz. 1 adet doğranmış kuru soğanı iri doğranmış birkaç dal maydanozla karıştırıp balığın karnına dolduruyoruz. Söğüş doğranmış domates ve limonu balık dilimlerinin arasına yerleştiriyoruz, üzerine biraz tuz serpip biraz da zeytinyağı gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 220 derece sıcak fırında yarım saat pişiriyoruz.



Fırında Somom

gök türk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc131583
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
1,341 defa indirildi / yazdırıldı




500 g somon balığı dilimi
Yarım demek maydanoz
Dereotu

Balığımızın üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve tuz serpildikten sonra balığın her yerine gelecek şekilde el ile zeytinyağına bulanması sağlanır. Balığımız daha sonra yağlı kağıdın üzerine alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıt güzelce kapatılır. 200C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.



Fırında Somon

kandilli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc141062
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
982 defa indirildi / yazdırıldı




4 parça somon fileto (derisi çıkmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
4 orta boy patates
Tuz
Karabiber

Balıkları güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, zeytinyağıyla yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağı karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile harmanlayın. Meydana gelen kıvamlı sosu somonların üzerine dökün. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve hafifçe haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri dizin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayın.

Not: Bu yemek sıcak veya soğuk servis edilebilir.



Fırında Somon

kandilli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc141061
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
971 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 adet büyük somon fileto
6 adet defne yaprağı
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

1 adet bütün somon filetoyu börek dilimi büyüklüğünde 6-7 parçalık porsiyonlara ayırın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı serpip, defne yapraklarını dizin. Fırında, 175 derece, 18-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servise sunun.



Fırında Somon

kandilli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc141064
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
908 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük somon fileto
6 defne yaprağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

1 bütün somon filetoyu 6-7 parçalık porsiyonlara ayırıp fırın tepsisinin içine yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin. Zeytinyağı gezdirip, defne yapraklarını dizin. Fırında, 175 derecede 18–20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.



Fırında Somon

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145973
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2019
571 defa indirildi / yazdırıldı




4 dilim somon balığı
2 çorba kaşığı margarin
4 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet limon
Maydanoz
Taze patates
Karabiber
Tuz
Mısır

Her bir somon dilimini uygun boyutta folyo parçaları üzerine yerleştirin. Her bir dilimin üzerine bir parça margarin, defne yaprağı, biraz maydanoz, soğan ve bir dilim limon koyun. Tuz ve karabiber ekleyin. Somonları folyo kağıdının içine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına yerleştirin. Kabın içine su ekleyin. Fırında 15- 20 dakika pişirin. Taze patates ve mısırla süsleyerek servis edin.



Fırında Somon

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156965
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021
395 defa indirildi / yazdırıldı




2 dilim somon balığı
Karabiber
Kimyon
Tuz
Patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Somonun kenarlarındaki derisinin üzerindeki pullar, bir bıçak yarımıyla temizlenir ve yıkanır.
Daha sonra süzülmesi beklenir.
Süzülen balıkların her iki tarafı da tuz ve baharatla harmanlanır.
Borcam fırın tepsisine veya yapışmayan fırın tepsisine balıklar yerleştirilir.
Patateslerin kabukları soyulur.
Küçük küpler halinde doğranır.
Patatesleri pişirmek için pişme süresini uzatırsanız balıklar kurur.
Somonlar piştiğinde fırından çıkarılır.
Patateslere, sıvıyağ ve tuz serpilir.
Somonların olduğu fırın tepsisine yerleştirilir.
Üst üste gelmemesine dikkat ederek, 180 derece fırında balıkların üstü kızarana kadar pişirilir.

Not: Mangalda da somon yapabilirsiniz. Mangalda balık için de somon kullanabilirsiniz. Bunun için dikkat edilecek husus somonun yağlarının mangal kömürüne damlamasını önlemek. Böyle olursa balığınız kuruyabilir. Önlemek için mangalınızın üzerine folyo serebilirsiniz. Tava da pişirecekseniz yanmaz seramik tava ya da teflon tava kullanabilirsiniz. Balığın her iki yüzünü de pişirmeniz için 3-4 dk pişirmeniz yeterli olacaktır. Balığınız yağını saldığı zaman pişmeye başlamış demektir. Kahverengi olduğu zaman balığınız pişti demektir.



Fırında Somon

pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc153809
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
382 defa indirildi / yazdırıldı




Somon balığı
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Defne yaprağı
İsteğe göre sarımsak

Fırında somon balığı için öncelikle balığı marine edecek sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3-4 kaşığı zeytinyağı, tuz, sarımsak, birkaç damla limon suyunu karıştırın. Ardından somon balığının içine ve dışına iyice sürün. Vaktiniz varsa yarım saat bekletin.
Balığı daha sonra yağlı kağıdın üzerine alın.
Üzerine kıyılmış limon dilimi, isteğe göre patates ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırında somon balığınız hazır.



Fırında Somon

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165011
Gönderme Tarihi: 22.May.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet somon fileto
Bir miktar maydanoz ve dereotu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Süslemek için:
3 adet limon

Somon filetoları yıkayıp süzüyoruz. Zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, dereotu, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp somonların üzerine döküyoruz. Cam fırın kabına alıp üzerlerine halka halka kestiğimiz limonları diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz.



Fırında Somon

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166885
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

4 dilim somon
1 demet maydanoz
3 adet patates
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Biberiye
Kekik
Tuz

Bir cam fırın kabının içine zeytinyağını, ince ince doğradığınız sarımsakları ve baharatları koyun. Önceden yıkayıp ayıklamış olduğunuz maydanozları ince ince kıyın ve limon suyu ile birlikte zeytinyağlı karışımın içine ilave edip güzelce karıştırın. Somon balıklarının her iki yüzeyini hazırlamış olduğunuz sosa bulayın. Somon balığının yanına patates çok yakışır. Bunun için 3 adet patates ve 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin ve balıkların üzerine dizin. Son olarak defne yapraklarını da koyup bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra ortalama 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Fırın somonu servis ederken üzerinde limon dilimleri kullanabilirsiniz.







Fırında Somon Tarifleri Palamut Tarifleri



(23 adet Fırında Somon 1,371,177 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort