|
|
Fırında Soslu Kereviz |
|
maganda
Aşçı
Kayıt: 08.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65569
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 iri boy kereviz
150 gr. kıyma (yağsız)
2 iri boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydanoz
A çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 limon suyu
tuz
karabiber
Sosu için:
1 yumurta
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
tuz
Kerevizleri derince soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keserek tencereye dizelim. Üzerlerine limonlu su ilave ederek haşlayalım. Kereviz dilimlerini bir fırın kabına aralıksız dizelim. Tavaya sıvı yağı alalım, küp doğranmış soğanları ve kıymayı ilave edip birkaç dakika kavuralım. Salçayı tuzu, karabiberi kıyılmış maydanozu ilave edip birkaç kez çevirelim. Kıymalı harcı kerevizlerin üzerine yayalım. Bir tencereye sıvı yağı alıp unu ilave ederek birkaç kez çevirelim. Sütü ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pi-şirelim. Sosu ılıttıktan sonra içine yumurtayı kırarak karıştıralım. Kıymalı harcın üzerine sosu yayıp kaşar rendesi serperek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.
|
|
Fırında Soslu Kereviz Tarifleri Isırgan Tarifleri
|
|