1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 adet kırmızı elma
200 gram kıyılmış hurma
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
Servis için:
Krema
Hurma, fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 3-4 çorba kaşığı suyu tencereye alıp, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Kararmamaları için limonla ovalayın. İçlerini hurmalı karışımla doldurup, üzerlerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün. Fırın kabına yerleştirip, 1 çay bardağı su ekleyin. Elmaların üzerine yarım tatlı kaşığı tarçın ve tozşeker serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Krema ile servis yapın.
|