https://www.cumhuriyet.com.tr
6 adet tavuk kalça
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
3 diş sarımsak
Sos için:
3 yemek kaşığı (tepeleme) toz tarhana
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1/2 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Servis için:
1/2 demet maydanoz
Büyük bir kapta tarhana, tuz, kimyon, kaynar su ve zeytinyağını karıştırın. Tavuk kalça, patates, havuç, soğan, sarı biber, yeşil biber ve sarımsakları iri küpler halinde doğrayın. Hazırladığınız harcın içine ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırladığınız karışımı aktarıp üstüne avucunuzla bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Yemek sıcakken üstüne ince kıyılmış maydanoz serpip, servis edin.
|