|
Fırında Yağsız Patates Kızartması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168340
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022
387 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kadar; toz pul biber ve tuz
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıdı serin.
Patateslerin kabuklarını soyun.
Yuvarlak yuvarlak kesip daha sonra uzun uzun dilimleyin.
Bu kesme yöntemiyle patatesleriniz hem çıtır hem de çok olur.
Akabinde bir kabın içinde üzerine zeytinyağını ve baharatı dökün.
İyice karıştırıp tepsiye dağıtın.
Patateslerin üst üste kalmamasına dikkat edin.
200 derece ısıtılmış fırına verin.
Yaklaşık 30 dakika sonra çıtır ve yağsız patatesleriniz tüketilmeye hazır!
|
|