|
|
Fırında Yaz Pilavı |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121332
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2016
1,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet büyük Boy Patates
3 Adet Domates
1 Bardak Pirinc (Her türlü pirinç kullanabilirsiniz)
2-3 Adet Patlican2-3 Adet Kabak
3 Adet İnce Kıyılmış Kırmızı Soğan
3 Diş Sarmısak İnce Kıyılmış
Yarım demet ince doğranmış Dereotu
Yarım demet ince doğranmış Maydonoz
Bir tutam toz Karanfil
Bir tutam toz Tarçın
Bir tutam toz Kimyon
Çekilmiş Karabiber ve Tuz
3-4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3-4 Çorba Kaşığı Pakmaya Galeta Unu
Tüm sebzeleri ince dilimler halinde kesin.
Sarmısak ve soğanı ince doğrayın.
Fırını 180 derece ayarlayarak önceden ısıtın.
Derin bir tavada, zeytinyağında sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra pirinci ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 1.5 bardak kaynamış su ilave ederek pirinci pilav kıvamına yaklaşıncaya kadar, dibinde çok az bir su kalıncaya kadar pişirin.
Başka bir tavada kızgın yağda sebzeler ve taze otları 3-4 dakika kavurun. Kavurma esnasında tuz ve karabiberi de ekleyin.
Zeytinyağı ile yağladığınız bir fırın kabına, önce br sıra patates, sonra bir sıra patlıcan, sonra bir sıra domates ve en son kabak dizerek üstüne pilavı ekleyin ve tekrar sonran başa sebzeleri sıralayın.Üzerine 1-2 çorba kaşığı Zeytinyağı gezdirin.
En üste, galeta ununu serpin. Son olarak üzerine diğer baharatları serptikten sonra fırına verin.
25-30 dakika içinde fırından alabilirsiniz. Pişme fırın ve pirincin türüne göre değişeceği için ilk 20 dakikadan sonra takip etmenizi öneririz.
|
|
Fırında Yaz Pilavı Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|