4 adet levrek
2 avuç badem içi
30 g badem içi
2 diş sarımsak
¼ bağ maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
½ kuru kırmızı biber
Tuz
30 g bademi, 2 diş sarımsağı, ¼ bağ maydanozu, yarım kurutulmuş acı kırmızı biberi, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu Valso mutfak doğrayıcısında, bademleri un ufak etmeden çekin. İçine yarım çay bardağı zeytinyağı da ekleyip, güzelce karıştırın.
Balıklarınızı pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet levrek filetosunu yerleştirin. Kalın yerlerine biraz çizik atın ki, tamamı aynı anda hızlıca pişsin.
Balığın altını üstünü hazırladığınız yeşil sosla iyice karıştırın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Gurme Fırında balığı 10-12 dakika pişirin.
|