125 g ufalanmış yulaf kepeği
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı kepekli un
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
350 g pisibalığı filetosu (derisi ve kılçıkları temizlenmiş)
Yoğurtlu sos:
175 g krema
175 g süzme yoğurt
2 küçük salatalık (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
bir tutam taze çekilmiş beyazbiber
dereotu dalları (süsleme için)
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Ufalanmış yulaf kepeğini bir fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına sürerek, kepeği altın sarısı bir renk alıncaya kadar (10-15 dakika) fırında kavurun (bu arada 1 - 2 kez iyice karıştırıp, yanmamaları için tepsiyi sallayın). Tepsiyi fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için krema, yoğurt, ince kıyılmış küçük salatalıklar, ince kıyılmış dereotu, limon kabuğu rendesi ve beyazbiberi ıbir kâsede karıştırıp, dereotu dallarıyla süsleyin.
Yumurta akını ve limon suyunu bir kâsede hafifçe çırpın. Tepsideki yulaf kepeğini kepekli un, tuz ve karabiberle karıştırın. Pisibalığı filetolarını 7,5 x 1 cm'lik şeritler halinde kesip, kestiğiniz bu şeritlerden birini önce yumurta akına batırın, sonra yumurta akı fazlalığını atması için tezgâha dokundurun ve tepsideki unlu karışıma iyice bulayın. Bütün şeritleri unlu karışıma buladıktan sonra tepsiye dizin. Tepsiyi fırına sürüp, balıklar iyice yumuşayıncaya ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, balıkları peçete döşenmiş bir hasır sepete çıkararak, yanında yoğurtlu sosla sıcak sıcak servis yapın.
|