2 adet büyük boy dolmalık biber (kırmızı, sarı ya da yeşil)
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe göre)
Üzeri için:
Maydanoz, çörekotu, rendelenmiş peynir (isteğe bağlı)
Biberleri ortadan ikiye kesin, sap ve çekirdeklerini çıkarın. Hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Her bir biber çanağının içine dikkatlice bir yumurta kırın. Yumurta beyazı fazla gelirse birazını alabilirsiniz.
Tuz, karabiber ve istenirse pul biberle tatlandırın. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika, yumurta beyazı pişene kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine kıyılmış maydanoz, çörek otu veya biraz rendelenmiş peynir serpin. Sıcak servis edin.

|