1 adet büyük boy karnabahar
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
½ tatlı kaşığı muskat,
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
800 ml sebze suyu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çorba kaşığı beyaz balzamik sirke
4 dilim bayat ekmek
Rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri, üzerini süslemek için
Fırınınızı 220°C’de ısıtın. Karnabaharı yıkayın ve kabuklarını ayıklayın. Küçük parçalar halinde dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisi üzerine yayın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bütün karnabahar parçaları iyice kaplanana kadar fırın tepsisinde karıştırın ve 35-40 dakika kadar fırında pişirin. Karnabaharlar kahve tonlarına gelmeye başladığında fırından alın ve serinlemeye bırakın. İçim Tereyağı’ndan 1 çay kaşığı kenara ayırın ve kalanı derin bir tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsakları yumuşayana kadar soteleyin. Sebze suyunu, kekik ve sirkeyi de ekleyin. Son olarak karnabaharları çorba suyuna ilave edin ve birkaç dakika bekleyin ve ocaktan alın. 2 dakika daha bekleyin ve blender’la iyice pürüzsüz hale getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve tekrar ısınması için ocağın üstüne alın.
Kalan İçim Tereyağı bir sos tenceresinde ısıtın. 2’şer cm boyutta doğradığınız bayat ekmekleri bir tutam karabiberle birlikte altın rengi alana kadar pişirin. Çorbayı bu ekmek kıtırlarıyla servis edin.
|