|
FIRINLANMIŞ NAR EKŞİLİ BİBER DOLMASI |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76543
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba Kaşığı nar ekşisi
1 Su Bardağı pirinç
1 Çorba Kaşığı salça
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı BİBERİYE KİMYON TUZ NANE
1 Adet soğan
300 gr kıyma
1 Kg. dolmalık biber
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
SOĞANI KÜÇÜK DOĞRAYIP TENCEREYE ALALIM VE KAVURALIM İÇİNE KIYMAYI KATIP KAVURMAYA DEVAM EDELIM DAHA SONRA SIRAYLA DİĞER MALZEMELERİ KATALIM. SONRADAN BİR ÇAY BARDAĞI SICAK SUYA NAR EKŞİSİNİ İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRELİM. SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA OCAKTAN ALIP DİNLENDİRELİM. BU ARADA BİBERLERİ YIKAYIP SAPLARINI ALALIM BİBERLERİN İCİNE İÇ MALZEMESİNİ DOLDURALIM ÜZERLERİNE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLERLE KAPAK YAPALIM VE TENCEREYE DIZELIM AYRI BIR YERDE SALCALI TUZLU VE BIBERLERIN YARISINA GELECEK KADAR SICAK SU HAZIRLAYALIM VE BİBERLERİN OLDUĞU TENCEREYE DOKELİM. YAĞIDA İLAVE EDİP TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP OCAĞA ALALIM VE COK HARLI OLMAYAN ATESTE PİRİNÇLER PİŞENE DEK KAYNATALIM PİRİNÇLER PİŞMEYE 5 DK KALA FIRINI 220C AYARLAYIP DOLMALARI BORCAMA DİZELİM VE FIRINA SÜRELİM ÜZERLERİ KIZARANA DEK FIRINDA TUTALIM.
|
|