|
Fırınlı İncir (Çeşme İzmir) |
|
yanlışnumara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2016
Mesajlar: 103 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120231
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
1,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
Reşat Akbaykal
1 kg. kurutulmuş incir
Susam
1 kg. kurutulmuş incir alınır. (İsterseniz 5kg. da alabilirsiniz. Ne kadar tüketeceğinize bağlı).
İnciri midye gibi ortadan ikiye yararız.
ikiye yardığımız incirin iç kısmını susama batırırız.
Susamladığımız inciri tekrar kapatırız.
Bu incirleri bir tepsiye dizer ve fırına veririz.
İncirlerin üzeri kızardığında pişmiş demektir.
Not: Rahmetli babam Selim Sırrı Akbaykal, kapaklı bir tenekenin içine incirleri dizer, bir kat olduktan sonra üzerine yağlı kağıt koyup bir kat daha incir dizerdi. Biz de bu pişmiş incirleri kış boyunca ailece afiyetle yerdik.
|
|