Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fıstık Kremalı Baklava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstık Kremalı Baklava

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166023
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2022
162 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
10 adet baklava hamuru
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Fıstık Kreması İçin:
Yarım çay bardağı toz antepfıstığı
1 çay bardağı krema
100 gram beyaz çikolata
Kaymak Kreması İçin:
250 gram kaymak
1 yemek kaşığı toz şeker
Servis İçin:
Dondurma ve meyve

Baklava yufkalarının aralarına tereyağı sürün, üstüne birer tutam toz şeker serpiştirin. Yufkaları bir fırın tepsisine katlı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin. Pişen baklava yufkalarını ılımaya bırakın. Ardından 16 dikdörtgen parçaya bölün. Fıstık kreması için beyaz çikolatayı ve kremayı birleştirip, eritin. İçine toz antepfıstığını da koyun. Hazırlamış olduğunuz krema harcını sıkma torbasına alın ve buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
Kaymak kreması için toz şekerle kaymağı çırpın. Bu kremayı da sıkma torbasına alıp, aynı şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin. Kestiğiniz baklava yufkalarından 4 tanesini düz bir yüzeye alın. Üstüne kaymak ve fıstıkkremalardan sıkın. İkinci yufkayı kapatın ve yine kremalardan sıkın. Toplamda 4 kat olacak şekilde bu işleme devam edin. Son adımda meyve ve dondurmayla beraber süsleyin.






Fıstık Kremalı Baklava Tarifleri Güllaç Tarifleri



(1 adet Fıstık Kremalı Baklava 504 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort