|
|
FISTIK KREMASI |
|
dağ çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc40377
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2009
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr tereyağı
125 gr çok ince çekilmiş fıstık veya badem
185 gr pudra şekeri
10 gr su
1 damla yeşil şekerci boyası
Fıstıklar 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da bunlar bir ya da iki gün güneş veya mangal altında bırakılarak fıstıkların kuruması sağlanır. Sonra bunlar, çok ince öğüten bir badem makinesinden geçirilerek öğütülür. (Makine yoksa aynı iyi havanda da yapabilirsiniz.)
Sonra makineden geçirilmiş olan bu fıstıklar bir kaba koyularak üstlerine dökülecek olan 185 gram pudra şekeriyle birlikte telle 10 dakika çırpılarak beyaz ve pomat haline getirilmiş 150 gram tereyağı ya da margarin katılarak telle tekrar çırpılarak hamur haline getirilir.
Bundan sonra, bu karışıma; 10 gram su, bir damla da yeşil şekerci boyası katılarak bir demir ıspatula ile bunlar iyice karıştırılarak hafif yumuşamış ve az yeşilimsi bir krema haline getirilir.
|
|
FISTIK KREMASI Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|