2 adet ayva
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı yer fıstığı
1 su bardağı su
Ayvalar soyulur, bir kaç parçaya kesilir. Çekirdek yatakları ve çekirdekler çıkarılır. Kaynamakta olan 1 su bardağı suya atılır, yumuşayana kadar haşlanır. Sonra suyu ile birlikte blenderden geçirilir. Tencereye süt, çekilmiş ayva, süt, şeker, un ve nişasta eklenir. Çırpıcıyla iyice karıştırılır. Sonra ateşe yerleştirilir, karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır, vanilya ve iri çekilmiş yer fıstığı katılır, karıştırılır. Küçük kaselere konur.
|