http://www.ebruomurcali.com.tr
1 kg. baklavalık yufka
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı çekilmiş fıstık içi
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı zeytinyağı üzerine dökülecek
Şerbet:
4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
Su, çubuk tarçın ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Baklava yufkalarını iki bölüme ayırın. Yağlanmış tepsiye yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek yerleştirin. Tam ortaya gelen kısma ceviz içini yayın. Kalan yufkaların da aralarına yağ sürerek döşeyin. Baklavayı dilimleyin ve hamurunuzun üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti baklavanızın üzerine dökün, şerbeti iyice çekince, üzerine fıstık serperek servis yapın.
|