1 kg. kabak
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1-2 avuç kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
1 tutam taze fesleğen
1-2 kaşık parmesan peyniri
1 çay kasığı Tuz
200 gr margarin
Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan halka halinde doğrayın.
Kabakları biraz tuzlayın ve tost makinesinde ızgara yapın.
Kabakları geniş bir kayık tabağa yerleştirin.
Sarımsakları ezin; ertilmiş sanayağı, nar ekşisi, sirke, kuru fesleğen ile karıştırın; kabakların üzerine her yerine eşit şekilde dökün.
Parmesan peynirini ekeleyin; yerfıstıklarını serpin; taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve sunun.
|