Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fıstıklı İrmikli Kalburabastı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı İrmikli Kalburabastı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167289
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fıstık içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz fıstık (Süsleme)
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
½ adet limonun suyu
½ su bardağı Nuh’un Ankara Makarnası buğday kepeği
1 su bardağı Nuh’un Ankara Makarnası irmik

Tarifimize 3 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alarak başlıyoruz. Şekerimiz eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Şerbetimiz yaklaşık 2-3 dakika kaynadı. Altını kapatıyoruz ve 2-3 damla limon suyu ekliyoruz.
Şerbetimizi karıştırıyoruz.
Soğuması için bir kaba alıyoruz.
Geniş bir kaseye 1 su bardağı irmik ekliyoruz.
½ su bardağı buğday kepeği ekliyoruz.
2,5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu ekliyoruz ve malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 200 gram tereyağı ekliyoruz.
Elimizle güzelce yoğuruyoruz.
Katı karışımımıza sıvı karışımımızı ilave ediyoruz. Hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yaklaşık 5 dakika yoğurduk. Streç filmle kapatıyoruz ve yaklaşık 10 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurumuz buzdolabında dinlenirken kalburabastımızın içini hazırlıyoruz.
1 su bardağı Antep fıstığını bir kaba alıyoruz
Üzerine 1 çay kaşığı tarçın ekliyoruz, karıştırıyoruz.
Hamurumuzu yaklaşık 10 dakika dinlendirdik, buzdolabından çıkartıyoruz.
Dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonladığımız hamurumuzu süzgecin delikli kısmına alıyoruz ve hafifçe bastırıyoruz. 1 tatlı kaşığı fıstıklı karışımımızdan ortasına ekliyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz.
Hazırladığımız kalburabastıyı fırın tepsimize alıyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
Eğer evde kalburunuz veya büyük delikli bir süzgeciniz yoksa üzerine çatal yardımı ile şekil verebilirsiniz.
İç harcını eklediğimiz kalburabastının üzerini dikine ve enine çatal yardımıyla bastırıyoruz.
Hazırladığımız kalburabastıyı fırın tepsimize alıyoruz.
Kalburabastılarımız hazır. 190 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fıstıklı kalburabastılarımız 25 dakika piştiler, fırından çıkartıyoruz. Pişen kalburabastılarımızı aynı fırın tepsisinde birleştiriyoruz. Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetimizi sıcak kalburabastılarımızın üzerine döküyoruz.
Tatlılarımız şerbetini çekip soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendiriyoruz.
Fıstıklı kalburabastımızı toz fıstık ile birlikte servis ediyoruz.







Fıstıklı İrmikli Kalburabastı Tarifleri Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri



(1 adet Fıstıklı İrmikli Kalburabastı 750 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort