Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fıstıklı Kadayıf (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı Kadayıf (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88252
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


750 g tel kadayıf
2,5 bardak Antep fıstığı içi (tercihen boz fıstık)
250 g sadeyağ
Şerbeti için:
5 bardak şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu

Tel kadayıfı tel tel ayırın. Yağın yarısı ile karıştırın ve uzun parçaları kopararak ufak parçalara ayırın. Sadeyağın kadayıf ile kolay karışması için oda sıcaklığında yumuşamış veya hafif ılıtılarak eritilmiş olması gerekir.
Kalan yağ ile çapları 30-35 cm olan iki kadayıf tepsisinin içini iyice yağlayın. Tepsilerin tabanının tamamen yağlanmış olmasına dikkat edin.
Kadayıfın yarısını tepsilerden birinin içine muntazam olarak yayın ve elinizle hafifçe bastırın. Fıstığı kadayıfın üstüne eşit olarak dağıtın. Kalan kadayıfı düzgün bir şekilde ve aynı kalınlıkta fıstığın üstüne yayın. Avucunuzla kadayıfın üstüne hafif bastırarak kadayıf ve fıstık içinin birbiriyle kaynaşmasını sağlayın.
Şerbet için şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırın ve 10 dakika kadar kaynatın. Şerbete kıvam denir. Yeterli koyuluğa gelince limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Bu arada tepsiye basılmış olan kadayıfı ona hararette ateş üzerinde tepsiyi devamlı çevirerek 10-15 dakika süreyle pişirin. Tepsinin her tarafının eşit bir şekilde pişmesine çok dikkat edin. Tepsinin ortası daha çok ısınacağından çabuk pişip kolayca yanabilir.
Kadayıfın bir tarafı iyice kızarınca diğer ikinci tepsiyi üstüne kapatın ve iki tepsiyi birlikte ters çevirin. Böylece birinci tepside pişmiş olan kadayıfın kızarmış alt tarafı ikinci tepside üste gelmiş olacaktır. İkinci tepsiye çevrilmiş olan kadayıfın diğer tarafını da ateşte çevire çevire iyice kızarana kadar pişirin.
Her iki tarafı kızaran kadayıfın üstüne sıcak şerbeti dökün. Şerbet ve kadayıf, her ikisi de sıcak olmalıdır. Şerbetin, tepsinin her yerine eşit dağılmasına dikkat edin.
Kadayıfı biraz dinlendirin, hafif ılınınca dilimleyin. Bekletmeden ılık servis yapın.

Not: İsterseniz ilk tepsiyi yağlandıktan sonra kadayıfı döşemeden önce tabanına bir avuç çekilmemiş bütün iç fıstık serebilirsiniz. Özellikle şekil vererek fıstıkları düzgün bir şekilde dizerseniz kadayıf ters çevrildiğinde çok güzel görünür. Fıstıklı kadayıf tarifini bütün kadayıflar için temel tarif olarak kabul edebilirsiniz. Değişik harçlar kullanarak cevizli, peynirli veya kaymaklı kadayıf yapabilirsiniz. İlkbaharda yavrulayan koyunların ilk sütü ağız ile yapılan ağızlı kadayıf ise bambaşka olur. Ağız, kaymak kıvamında peltelenmiş süt gibidir.







Fıstıklı Kadayıf (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet Fıstıklı Kadayıf (Gaziantep) 21,693 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort