1 paket tereyağı (250 gr)
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
45 adet bütün antepfıstığı
# Önce şerbet hazırlanır; su şeker bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca limon katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
# Yoğurma kabına erimiş, ılımış tereyağı, süt, pudra şekeri ve yumurta konur, iyice çırpılır.
# Üzerine tarçın, kakao, tuz, karbonat ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur.
# En son iri dövülmüş antepfıstığı eklanir ve homojen dağılana kadar yoğrulur.
# Hamurdan yaklaşık 45 parçaya ayrılır. Parçalar yuvarlanır, sonra oval şekil verilerek yassılaştırılır.
# Şekillenen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalarına yatay olarak fıstık konur ve bastırılır.
# Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika pişirilir.
# Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir.
# 2 saat sonra ikram edilebilir.
Not: Bu tatlının hamuruna arzuya göre damla sakızı, vanilya ya da limon kabuğu rendesi de eklenebilir.
ML® Fıstıklı Kara Bacı için tıklayın
|