3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay Bardağı süt
2 Adet yufka
Tuz, karabiber, pulbiber
0,5 Su Bardağı dolmalık fıstık
1 Adet yumurta sarısı
250 gr kıyma
0,5 Su Bardağı kuşüzümü
1 Adet soğan
Margarini eritip, kıymayı ilave edin. Küp doğranmış soğanı ekleyip, kıymayla kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Bu malzemeye fıstık ve sıcak suyla yıkanmış kuşüzümünü ekleyerek, kavurmaya devam edin. Yufkayı yarım ay oluşturacak şekilde ikiye bölün. İç malzemeyi yufkanın bir kenarına koyup, rulo biçiminde sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin
|