4 kişilik
1 paket, mantı makarna
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
100 gram kıyma
Yarım su bardağı kıyılmış yerfıstığı
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığı
1 Mantı makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin.
2 Ayrı bir yerde soğanı küçük doğrayın. Margarinde kavurup, kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı kıyılmış yerfıstığım ilave edin. Baharatları ve tuzu ekleyin. Karıştırıp, tencereyi ocaktan alın.
3 Harcı, mantı makarnaların içine doldurun. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin.
4 Tereyağını eritip, salça ve ince kıyılmış yerfısüğıyla karıştırın. Hafif kavurun. Yoğurdun üzerine dökün. Hemen servis yapın.
Not: Yurtdışında kebaptan sonra en bilinen yemeğimiz olan mantı, söylemeye gerek yok ama bizde de çok sevilir. Hemen her yörenin değişik bir mantı yorumu vardır ama fıstıklı olanını herhalde duymamışsınızdır. Ayrıca hazır mantı makarnadan hazırlayacağınız bu mantıya, fıstık da değişik bir lezzet katacaktır.
|