4 adet patates
1 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber ve pul biber
Patatesi haşlayıp ezin. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve patatese ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan, antepfıstığı, yumurta, galeta unu, bal, yenibahar, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bütün malzemeyi iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyun. Hazırladığınız karışımdan birer çorba kaşığı alıp önlü arkalı kızartın. Kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "erik çekirdeği" tarafından gönderildi. 14.11.2015
|