Malzeme:
1 paket Bizim Mutfak Kalem Makarna
1 adet bostan patlıcan
10 gram çam fıstığı
1 çorba kaşığı parmesan peyniri
Sosu İçin :
6 diş sarımsak
10 adet domates
1/2 kahve fincanı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1/2 demet fesleğen
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Kızartmak İçin :
Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Sos için domateslerin kabuğunu soyup doğrayın. Fesleğeni kıyın. Sarımsakları ezin. Zeytinyağı, karabiber, tuz, tozşeker, sarımsak, domates ve fesleğeni karıştırıp 12 saat buzdolabında dinlendirin. Patlıcanı küp doğrayın. 30 dakika tuzlu suda bekletip iyice süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Mutfak havlusunda fazla yağını çektirin. Makarnayı diri kıvamda haşlayın. Hazırladığınız sosla karıştırın. Patlıcan ve yağsız olarak tavada kavrulmuş fıstıkları makarnanın üzerine ekleyin. Fesleğen ve kıyılmış parmesan peynir parçalarını ilave edin. Bekletmeden hemen servis yapın.
ML® Patlıcanlı Makarna için tıklayın
|