|
|
Fıstıklı Rulo Börek (Elazığ) |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92205
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 milföy hamuru
150 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
100 gr pastırma
4 adet yeşil biber
1 adet yumurta sarısı
50 gr margarin
aldığı kadar susam çörekotu
1 su bardağı halep fıstığı
İkili milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşaması için buzdolabından çıkartıyoruz. İç harcı için, beyaz peynir ve kaşar peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz. Biber, pastırma halep fıstığı,ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp peynirlere ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Yumuşayan milföyleri unlanmış tezgahın üzerine alıyoruz. Bir un serpip merdane ile dikdörtgen şekilde biraz daha açıp büyüyüyoruz. Geniş kısmına harcımızcan rulo bir şekilde koyup hamuru sarıyoruz.Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz. sana margarini üzerine dilimleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
|
|
Fıstıklı Rulo Börek (Elazığ) Tarifleri Ağrı Yemekleri
|
|