30-40 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı Antep fıstığı
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 baklava yufkasını fırın tepsisine dizin kanarlarını kesip üzerine alın. Tüm yufkaları tepsi büyüklüğünde kesmelisiniz. Kanardan çıkanları içine ekleyebilirsiniz. Bu arada yufkalara nişastayı hafifçe serpin. Fazlasını silkeleyin. Kıyılmış yeşil fıstıkları tepsiye döşeyin.
İster her katına fıstık serpin isterseniz de 5 yufkadan sonra. Tüm yufkalar ve fıstıklar tepsiye yerleşince baklavayı kareler şeklinde kesin. Üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Bu arada suyu ve şekeri kaynatıp şerbet yapın. Bu şerbeti de tatlını üzerine soğuk olarak gezdirin.