1,5 kg'lık tavuk (temizlenmiş, kemikleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı tavuk suyu
250 gr kıyma (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılmış)
125 gr mortadella salamı (dilimlenmiş)
125 gr (2/3 su bardağı) şam fıstığı (haşlanmış)
2 katı haşlanmış yumurta (dilimlenmiş)
125 gr tavuk ciğeri (haşlanıp, dilimlenmiş)
125 gr mantar (silinip, dilimlenmiş)
1 büyük kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip, dilimlenmiş)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Tavuğu, derisi alta gelecek biçimde büyük bir alüminyum kağıda koyup, iki elinizle bastırarak yassıltınız. Üstüne tuz ve biberi serpip, bir fırçayla 1/2 çorba kaşığı tavuk suyu sürünüz. Tavuğun yarısına, baharatlı kıymanın yarısını koyunuz. Salam, şam fıstığı, yumurta, tavuk ciğeri, mantar ve kırmızı dolmalık biberi kat kat yerleştirip, kalan kıymayı en üste döşeyiniz. Tavuğu rulo biçiminde sarıp iple bağlayınız. Tavuğun üstüne eritilmiş tereyağı sürüp, ruloyu alüminyum kağıtla sarınız. Ruloyu bir fırın tepsisine yerleştirip, fırının orta katına sürerek, 2,5 saat pişiriniz.
Ruloyu fırından alıp, tavuğu alüminyum kağıdın içinde iyice soğumaya bırakınız.
Tavuk tamamen soğuyunca alüminyum kağıdı atıp, iplikleri sökünüz. Tavuğu keskin bir bıçakla dilimleyip, servis ediniz.
|