Malzeme
- 3 adet yumurta
- 200 g Sana Hamurişi
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı portakal suyu
- ½ su bardağı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Üzeri İçin:
- pudra şekeri
Hazırlanışı
1. Derin bir kâseye yumurtaları kırıp içine şekeri koyup mikser ile şeker eriyene kadar çırpın.
2. Şeker iyice eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi'ni ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Daha sonra içine portakal suyunu, sütü, bir süzgeç ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını, zencefili ilave edip mikser ile karıştırın.
4. En son olarak içine dolmalık fıstıkları, iri çekilmiş cevizi, önceden ıslattığınız kuru üzümleri koyup tahta kaşık ile karıştırın.
5. Sana zeytinyağlı margarini ile yağladığınız kek kalıbına koyup 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip iyice soğutup servis tabağına alın.
6. Servis tabağına alıp üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip servis edin.
|