|
|
Fiyonk Çorbası |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc72607
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Çorba için:
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
6 su bardağı su
Hamur yoğrulur, bol unlu zeminde, oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır. Sonra 3*3 büyüklüğünde kare kare kesilir. Karelerin ortasından büzüştürerek fiyonk şekli verilir. Bir kağıt havlunun üzerine unuyla birlikte konur, kısa süre kuruması sağlanır. Bu arada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma suyunu bırakıp çekince salça eklenir. Tuz ve sıcak su ilave edilir. Çorba kaynamaya başlayınca fiyonklar atılır. Fiyonklar çorbanın yüzüne çıkınca olmuş demektir.
|
|
Fiyonk Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|