600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (çok ince doğranmış)
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1-2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz. Bir kaba havuçları koyup tencereye oturtunuz. Üstüne bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile (Ben Mari usulü) havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartınız. Şekeri koyunuz. Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam ediniz.
Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz.
Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir.
|