Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Flambe Arabasında Bulunan Araçlar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Flambe Arabasında Bulunan Araçlar

küheylan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc100016
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,034 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Flambe arabası salonda misafirlerin masasının önünde flambe yapımında kullanılan bu iş için imal edilmiş özel bir Flambe arabası şeklinde bir arabadır.
Bu arabanın sabit, kendine ait flambe yapımında kullanılan içecekleri, sosları, menajları, servis tabaklarını, maşaları, peçeteleri ve flambe yapımında kullanılacak yiyecekleri koymaya yetecek kadar rafları ve çekmeceleri mevcuttur. Ayrıca bütan gaz ya da ispirto ile çalışan bir ya da iki ocağı ve ocağın tüpünü koymak için kapaklı bir dolabı mevcuttur.
Flambeler bu iş için imal edilmiş özel flambe arabalarının yanında gueridon üzerine portatif ateşi ayarlanabilen sıvı ya da jel şeklindeki yakıtla çalışan, özel ocaklar konularak da gerçekleştirilebilir. Gueridon üzerine de flambe yapımında kullanılan araç gereçler sırası ile yerleştirilebilir.

Flambe arabasında yer alan araçları genel olarak şu başlıklar altında toplayabiliriz:
Reşo: Reşolar, jel veya sıvı yakıtla çalışan, içine ılık su konularak, üzerine yiyecek dolu kabın yerleştirilmesi ile yiyeceklerin sıcak kalmasını sağlayan araçlardır. Reşoların kullanıldığı alana göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ancak flambe yapımında ya da misafir masasında yemek hazırlamada kullanılan reşolar, bir ya da iki çeşit olmak üzere 2–4 kişilik olarak hazırlanmış yemekleri, garnitürleri sıcak tutmaya yarayan çeşitleridir.
Flambe tavaları: Genel olarak bakır veya çelikten yapılmış oval veya yuvarlak çeşitleri bulunan tavalardır. Flambe yaparken zamanla yarışıldığı ve pişen yiyeceğin ısısının yüksek olması alevlenmenin etkisini arttıracağından bakır tavalar tercih sebebidir. Flambe tavalarını diğer tavalardan ayıran en önemli özellik ise yayvan olmasıdır. Yayvan tava flambe yapım aşamasında tavanın hafif ateşe eğilmesi ile alev almasını sağlayacağından önemlidir.
Servis tabakları: Flambe arabasında ya da gueridon üzerinde hazırlanacak olan flambeler de hazırlanacak olan flambe çeşidine uygun, servis tabakları hazır olarak bulundurulmalıdır. Çeşitli boydaki servis tabakları kişi sayısına yetecek kadar mice en place aşamasında (ön hazırlık) hazırlanmalıdır. Örneğin tatlı ve meyve flambeleri için dessert tabağı, et flambeleri için büyük boy düz tabak, Deniz mahsulleri flambelerinin çeşidine uygun kayık ya da büyük boy düz tabaklar hazırlanmalıdır.
Maşalar: Hazırlık çalışmaları sırasında ve hazırlanan yemeklerinin veya soslarının servisinin yapılmasında çeşitli maşalar kullanılmaktadır. Bu maşalar büyük boy kaşık ve çataldan oluşan servis maşasının yanında çeşitli boydaki klasik maşalar, sos kaşıkları mice en place aşamasında hazırlanacak olan flambe dikkate alınarak flambe arabasında veya gueridon üzerinde hazırlanmalıdır.
Baharatlıklar: Flambe yapımında kullanılan baharatlıklar hazırlanacak olan flambenin çeşidine göre farklılık göstermektedir. Örneğin et flambeleri, deniz ürünleri ve kümes hayvanları flambeleri için tuz, karabiber, beyaz biber başta olmak üzere flambenin çeşidine göre, kekik, nane, kırmızı toz biber, kimyon kullanılmaktadır. Ayrıca hardal, ketçap, mayonez, tarhun., fesleğen, muskat gibi baharat ve tatlandırıcılarda flambe çeşidine göre kullanılmaktadır. Meyve ve tatlı flambeleri için ise toz seker, pudra şekeri, tarçın kullanılmaktadır. Tüm baharatlar uygun baharatlıkları ile sipariş alınan Flambe çeşidinde, kullanılacak baharat çeşidine göre mice en place aşamasında Flambe arabasına yerleştirirler.






Flambe Arabasında Bulunan Araçlar Tarifleri Mutfak Takımları



(1 adet Flambe Arabasında Bulunan Araçlar 18,701 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort