|
|
Fodol Gevreği (Ardahan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47238
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
3,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://catalkopru.azbuz.ekolay.net
Gerekli Malzemeler:
Un
Kaymak
Tuz (Malzemeler isteğe yada kişi sayısına göre ayrılır. Ölçüsüzdür)
Yapılışı:
Bir kapta kaymak, un ve tuz konularak kulak memesinden biraz yumuşak hamur hazırlanır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde küntler (parçalar) koparılır. Koparılan parçalar el yardımı ile kalın ve küçük bazlamalar halinde açılır. Açılan bu parçalar yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Çay Gevreği için tıklayın
|
|
Fodol Gevreği (Ardahan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|