MALZEMESİ
5 adet yumurta
5 çorba kaşğı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket küçük margarin
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
HAZIRLANIŞI
Porselen bir kaseye yumurta sarısı ve ve şekeri koyunuz. Kaşık veya telle karıştırarak açık sarı renkte bir krem haline getiriniz. Yumurta aklarına 1 fiske tuz ilave edip, telle karıştırarak katı kar haline getirin. Nişasta ve unu beraberce elekten geçiriniz. Yumurta sarılarının içine akları, nişasta karıştırılmış unu, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup, hallaluncaya kadar karıştırınız. Torbaya doldurup kağıt yayılmış tepsiye istediğiniz şekillerde sıkınız. Isıtılmış orta ısılı fırında pembe renkte kuruyuncaya kadar pişiriniz.
|