Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

FÖYÖTE HAMURU ORDİNER (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FÖYÖTE HAMURU ORDİNER (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15219
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2007
2,275 defa indirildi / yazdırıldı




PATE FEUILLETEE ORDINAIRE

6 kişilik MALZEME :
250 gr. ekstra un
1/2 tatiı kaşığı tuz
Ceviz büyüklüğünde bir parça margarin (25 gr.)
1 çay kaşığı limon suyu
Bîr çimdik toz şeker
125 gr. soğuk su (10 çorba kaşığı)
Hamurun içini sarmak için :
(200 gr. böreklik margarin yoksa margarin)

YAPILIŞI :
200 gr. margarin hariç bütün malzemeyi iyice yoğurarak kulağımızın ucu yumuşaklığında yuvarlak top gibi özlü bir hamur yapıp bıçakla hamuru karşılıklı ortasından yarı seviyesine kadar yarınız
Üzerine rafine yağı ile yağlanmış bir kâğıt kapatıp 20 dakika dinlendiriniz
Sonra alt ve üstüne un serpip yarık hamurların her birini kendi istikametinde önce eliniz ile hafif çeıdp yıldız şeklinde uzatınız
Sonra merdane ile hamurun ortasına dokunmadan her ucu kendi istikametinde bir buçuk santim kalınlığında açınız (hamur ortası kalın dört küt uçlu yıldız şeklinde olmalıdır)
Hamurun tam ortasına kalıp gibi yağı koyunuz; hamurun uçlarından birini yağın berine kapatınız. Diğer uçları karşılıklı paket yapar gibi yağın üzerindeki hamurun üzerine kapatınız
Bir merdane İle un serperek : Hamuru genişliğinin üç misli uzunluğunda yarım santim kalınlığında açınız ve üçe katlayınız. Hamuru 30 santim uzunluğunda açtığınızı kabul edelim. 10 santimlik bir ucunu hamurun üzerine kapatınız, karşısındaki ucu katlanmış hamurun üzerine kapatınız. Buna üçe katlama «tek tur vurma» denir. Hamuru kurumaması için yağlanmış kâğıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletiniz
Sonra tekrar hamuru yukarıdaki gibi açınız
Ve hamuru dörde katlayınız. Hamurun yedişer santim iki ucunu hamurun üzerine katlayınız
Katlanmış kısmın birine diğerini üzerine katlayınız. Buna dörde katlama «çift tur vurma» denir
Ve hamuru tekrar yağlı kâğıda sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirerek iki defa daha yukarıda tarif ettiğim gibi açıp dörde- katlayıp yarım saat dinlendirdikten sonra kullanınız

Not: Bir kg. un ve yedi sekiz yüz gr. yağ hesabı ile yapılan föyöte hamuruna bir tek tur sıra ile ve üç çift tur vurulur, eğer yağ miktarını 1 kg. çıkarırsanız bîr çift tur fazla vurmalısınız.






FÖYÖTE HAMURU ORDİNER (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet FÖYÖTE HAMURU ORDİNER (FRANSA) 77,794 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort