1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı kıyılmış fındık
Aldığı kadar un
İçi için:
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
Yoğurma kabının içinde yumurta sarısı, yoğurt, yağ ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine kabartma tozunu biraz unla karıştırıp ekleyin. Un ayarını yumuşak, ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek ekleyin. Hamuru unlanmış tezgâhta açıp bardak ağzı ile kesin ve üzerine reçeli paylaştırıp fındıkları serpin. Yuvarlak şekilde kapatıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra ılık ya da soğuk olarak ikram edin.
|