4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 fincan ılık su
2 temek kaşığı kakao
1 paket kabartma
1 paket vanilya
1 su bardağı şekerli süt (pandispanyayı ıslatmak için)
1 su bardağı kadar dondurulmuş frambuaz
Bir miktar damla çikolata ya da rendelenmiş çikolata
Ara kreması:
2 poşet kakaolu krem şanti
1,5 bardak süt
Üzeri için:
1 paket çikolata sos
Çikolata rendesi
Frambuaz
1. Yumurta ile toz şekeri eriyene kadar çırpın, daha sonra un, kakao, ılık su, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın, 24-26 cm`lik kek tenceresini tereyağı ile yağlayın ve karışımı dökün.
2. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dk. pişirin.
3. Daha sonra krem şantiye 1,5 bardak süt ilave ederek mikserle çırpın.
4. Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı üçe bölerek (zor gelirse ikiye de bölebilirsiniz) ayırın.
5. İlk katı sütle ıslatın ve hazırladığınız krem şantiyi 1. kata sürün. Üzerine frambuaz ve çikolata serpin. Daha sonra 2. katı da aynı şekilde yapın. Pandispanyanın son katını da koyun tekrar sütle ıslatın ve üzerindeki tarife göre hazırladığınız çikolata sosu en üste dökün, spatulayla düzeltin.
6. Frambuaz ve çikolatayla süsleyip buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
|