|
Fransız Kahvesinin Özellikleri |
|
çini
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37680
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2009
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
İyi su (kireci olmayan).
Çok taze kahvenin karışımı.
Kahve kabına göre ayarlanmış kahve.
Porselen veya gümüş bu iki cins kabın kahve tadını bo/ııı dığı bir çok tecrübelerden sonra anlaşılmıştır.
Hafif ateş üzerinde pişirilmesi (kireçli su ise kireç suyunu üstüne çıkması) yönünden.
Her fincan başına 10 gr. çekilmiş kahye konması.
Fransız kahvelerinde iyi yapılmış bir kahve fincanda kahve izi bırakmaz.
Kahve fincanla servis edilirken yanında küçük bir kaşık ve zarflanmış şekeride bulunmaktadır.
Duble kahve ise, (cafe double) filitre edilmiş kahvedir. Kaynar su yerine sıcak su ile yapılır.
|
|