Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Fransız Usulü Biftek (1 adet - 114,310 defa bakıldı)

Fransız Usulü Biftek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Usulü Biftek

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59643
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2011
6,332 defa indirildi / yazdırıldı




1-1,5 kg sığır filetosu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
Sosu:
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı rafine yağ
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 kahve kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Etin fazla yağlarını alıp, 5 cm'lik kareler halinde 1,5 cm kalınlığında kesiniz (ya da kestiriniz) ve peçete ile iyice kurulayınız. 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada orta ateşte eritip, etleri 2-3 dakika pişiriniz. (Etlerin böylece yalnızca dışı kahverengileşecek, içleri pembe kalacaktır.)
Etleri bir maşa ile tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sos hazırlanana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Küçük bir kapta unu ve 1 çorba kaşığı tereyağı tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız. Daha sonra kullanmak için bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı ısıtıp, köpükleri kaybolunca, kıyılmış arpacık soğanları ve sarımsağı. ekleyip karıştırarak, 5 dakika kavurunuz. et suyu, defne yaprağı, kekik, tuz ve biberi de tavaya koyup, sos yarıya inene kadar kaynatınız.
Tavayı ateşten alıp, sosu bir telle çırparak un-tereyağı karışımını, her defasında 1 tatlı kaşığı koymak üzere, sosa yediriniz.
Unlu tereyağı sosa tamamen karışınca, tavayı tekrar ateşe koyup, sosu 1 dakika hafifçe kaynatarak defne yaprağını içinden alınız. Sosu etlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz.

Not: Fransa'nın her bölgesinde değişik biçimlerde yapılan geleneksel bir yemektir. Dilerseniz sosuna mantar, domates (yada her ikisini) ekleyebilirsiniz. Bifteği, karışık salata, yeşil sebze ve kızarmış patatesle servis edilebilir.






Fransız Usulü Biftek Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Fransız Usulü Biftek 114,310 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort