Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
300 gram arpacık soğanı,
4 hıyar,
1 kaşık sirke,
1/2 kaşık kekik,
1/2 kaşık merzengûş otu,
tuz ve karabiber
yeteri kadar zeytinyağıyle sirke veya limon suyu.
Yapımı:
Hıyarların kabuklarını soyup bunları dilimlere doğramalı ve bir ızgaranın üstüne yan yana dizmeli. Üzerlerine tuz serpip öylece bırakmalı. Soğanların kabuklarını soymalı ve kaynar tuzlu suya atıp bir - iki dakika haşlamalı. Soğanların suyunu süzünce bunları tekrar bir kuşaneye koymalı. Üzerlerine sirkeyi ve kekikle merzengûş otunu, karabiberi ve tuzu döküp kuşaneyi ateşe oturtmalı. Soğanlar bir hayli yumuşayınca hıyar dilimlerini yıkayıp kuşanedekilere katmalı. Beş - on dakika daha haşlamalı ve kabı ateşten indirip sebzeleri soğumaya bırakmalı.
Sebzeler soğuyunca bunları salata servis tabağına almalı ve soğuk olarak servis yapmalı.
ML® Soğan Salatası için tıklayın
|