Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Fransız Usulü Kuzu Budu (1 adet - 53,642 defa bakıldı)

Fransız Usulü Kuzu Budu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Usulü Kuzu Budu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62257
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2011
2,509 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılmadan bütün bırakılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 çorba kaşığı un
65 gr (1/4 su bardağı) krema
Marinadı:
5 su bardağı et suyu
1+1/4 su bardağı sirke
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Eti derin bir kaseye koyunuz. Et suyu, sirke, zeytinyağı, baharat torbası, sarımsak, tuz ve biberi bir kavanozda iyice karıştırıp, etin üstüne dökünüz. Eti 24 saat, 3-4 saatte bir çevirip, marinadından kaşıkla üstüne dökerek bekletiniz.
Eti, marinaddan çıkarıp ızgaranın üstüne koyarak 20 dakika süzülmeye bırakınız. (Marinadı saklayınız.)
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız. Eti kağıt peçeteyle kurulayınız. Rosto tepsisine tel ızgara yerleştirip eti ızgaranın üstüne koyunuz.
Tereyağı ve rafine yağı küçük bir tencerede kızdırıp, etin üstüne dökerek tepsiyi fırına sürünüz.
Eti 30 dakika pişirip, sonra fırının sıcaklığını (180°C) azaltınız. Eti, 1,5 saat daha, arasıra tepsideki suyundan alıp üstüne dökerek, şiş batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz.
Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sıcak tutunuz.
Rosto tepsisinden 2 çorba kaşığı yemek suyu alıp, küçük bir tencereye koyunuz. Tahta kaşıkla unu ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç yapınız. Tencereyi orta ateşe koyup, 2 dakika karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip, ayırdığınız marinaddan 1+1/4 su bardağı katarak, yeniden ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca, 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. Ateşi kısıp, kremayı ekleyerek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış sosluğa boşaltınız.
Kuzu budunu yanında sosuyla servis ediniz.

Not: Bu et yemeğini, taze patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz.






Fransız Usulü Kuzu Budu Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Fransız Usulü Kuzu Budu 53,642 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort