3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı et suyu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
16 küçük domates (yıkanmış)
16 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
2 büyük dolmalık biber (iri parçalar halinde doğranmış)
Derin bir kapta yağ, et suyu, sarımsak, karabiber ve tuzu, yumurta teli ile çırpınız. Etleri de koyarak iyice karıştırınız. Dinlenmesi için 3 saat bir kenara bırakınız (Ara-sıra karıştırmayı unutmayınız.)
Izgaranızı alüminyum kağıtla kaplayınız. Etleri yeşil dolmalık biber, soğan ve domateslerle birlikte 8 şişe geçiriniz. Şişleri ızgaraya yerleştirip, üstlerini kasede kalan marinadla ıslatınız. Izgarayı iyice açıp, şişleri 8-10 dakika kadar kızartıktan sonra, ızgaradan alarak pilav ve yeşil salata ile servis ediniz.
|