Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Fransız Usulü Paçalı Et (1 adet - 40,788 defa bakıldı)

Fransız Usulü Paçalı Et


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Usulü Paçalı Et

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62134
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011
2,612 defa indirildi / yazdırıldı




2500 gr sığır eti (iri kuşbaşı doğranmış)
4 çorba kaşığı rafine yağ
4 su bardağı et suyu
1 paça
Marinadı :
1 su bardağı sirke
1 su bardağı et suyu
3 orta boy havuç (kazınıp dilimlenmiş)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kahve kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım portakalın kabuğu (rendelenmiş)
Sebzesi:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
500 gr havuç (kabukları kazınıp dörde bölünmüş)
2 su bardağı et suyu (bkz. Dana, et suyu)
Süslemesi:
3 domates (dilimlenmiş)
1/2 demet maydanoz.
Baharat torbası:
3 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Bütün marinad malzemesini büyük ve derin bir kapta karıştırınız. Eti içine koyup, üstü kapalı olarak buzdolabında en az 12 saat, arasıra marinaddan alıp etin üstüne dökerek bekletiniz.
Pişirmeden hemen önce, eti dolaptan çıkarıp bir tel ızgaranın üstünde 5 dakika süzülmeye bırakınız. Marinadı saklayınız.
Rafine yağı büyük bir tencerede harlı ateşte kızdırıp, eti her tarafı kahverengi olana kadar kızartınız. Tencerede kalan yağı süzüp, marinadı, 4 su bardağı et suyunu ve paçayı tencereye koyunuz. Sosu kaynatıp, kaynayınca tencerenin kapağını kapatarak, ateşin altını iyice kıstıktan sonra 3,5-4 saat ağır ateşte pişiriniz.
Bu arada sebzesini hazırlayınız. 4 çorba kaşığı yağı büyük bir tencerede kızdırıp, soğan ve havuçları koyunuz. Arasıra karıştırarak soğanların her tarafı pembeleşene kadar kızartınız. 2 bardak et suyunu ekleyerek ağır ateşte 10 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri süzerek bir kenara bırakınız. (Süzülen et suyunu, herhangi bir çorbada kullanmak için saklayabilirsiniz.)
Etler pişince tencereden bir delikli kepçeyle alınız. Tencerede kalan sosu bir kaseye süzünüz. (Soğudukça sosun üstünde biriken yağları alınız.) Tencereyi çalkalayıp içine yeniden eti, haşlanmış sebzeleri ve kaseye süzdüğünüz sosu koyarak, orta ateşte 30 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten aJıp, eti ve sebzeleri delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Tencerede kalan sosu harlı ateşte, madeni kaşıkla sürekli karıştırarak, yarısını çekene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp sosun tadına bakarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız. Sosu bir sosluğa boşaltınız.
Servis tabağındaki sebzeleri domates ve maydanozla süsleyerek, yanında sosuyla servis ediniz,






Fransız Usulü Paçalı Et Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Fransız Usulü Paçalı Et 40,788 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort