Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fransız Usulü Sığır Rulosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fransız Usulü Sığır Rulosu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64459
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
1,958 defa indirildi / yazdırıldı




4 sığır pirzolası (kemikleri çıkarılıp, ince dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
125 gr. dana kıyması
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
30 gr (1 2 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
1 yumurta (iyice çırpılmış)
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı

Etleri tezgaha yayıp, tuz ve karabiberin yarısıyla ovunuz. Keskin bir bıçakla her et dilimini ortasından uzunlamasına ikiye bölüp. kenarlarını düzelterek bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavaya 4 çorba kaşığı (60 gr) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanı ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşene kadar pişiriniz.
Dana kıymasını ekleyip, karıştırarak 5 dakika daha, kıymanın hepsi kahverengileşinceye kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, karışımın soğuması için 15 dakika bir kenarda bekletiniz.
Soğuyan kıymalı karışımı orta boy bir kaseye boşaltıp, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, kalan 1/2 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve ufalanmış ekmek içini ekleyiniz. Çırpılmış yumurtayı da katıp, iyice karıştırınız.
Her et diliminin bir ucuna bu karışımdan bir tatlı kaşığı koyup rulo halinde sarınız. (Ruloları ya iple bağlayınız ya da kürdanla, açılmayacak biçimde tutturunuz.)
Büyük boy bir tencerede, kalan 4 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca et rulolarını koyup, bir kez çevirerek 5 dakika, her yanları kahverengi oluncaya kadar pişiriniz. Et suyu ve defne yaprağını ekleyip, sürekli karıştırarak kaynatınız.
Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 40-45 dakika, et yumuşayana kadar (arasıra karıştırarak) pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir delikli kepçeyle etleri, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Ruloların iplerini kesip atarak (ya da kürdanları çıkarıp atarak) sıcak kalmalarını sağlayınız.
Defne yaprağını tencereden çıkarıp, atınız. Tencereyi orta ateşe oturtup, kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, unlu tereyağı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz. Sos koyulaşınca tencereyi ateşten alınız.
Sosun birazını et rulolarının üstüne döküp, kalanını bir sos kabına koyarak, yemeğinizin yanında servis ediniz.

Not: Fransız usulü sığır rulosunu, sote patates ve sote bezelye ile servis edebilirsiniz.






Fransız Usulü Sığır Rulosu Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Fransız Usulü Sığır Rulosu 91,898 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort