1 baş soğan,
2 diş sarımsak,
175 g darı,
yarım litreden biraz az sebze suyu (tablet ya da toz),
1 bağ frenk maydanozu,
2 yumurta,
75 g rendelenmiş emmental peyniri,
25 g kepekli un,
tuz,
hintcevizi rendesi,
karabiber,
50 g tereyağı ya da 5 çorba kaşığı sıvı yağ.
Soğanı ve sarımsakları soyup ince kıyın, darı ve sebze suyu ile bir tencereye koyun ve kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşten âlın, kapağı açmadan içindekileri 10 dakika daha kabarmaya bırakın. O arada maydanozu ayıklayın, yıkayıp kurutun ve ince kıyın. Maydanoz, yumurta, un ve baharatı ılıkken darıya katın, hamur yoğurun ve 10 köfte yapın. Köfteleri sıvı yag ya da tereyağında kıtır kıtır kızartın. Taze krema ile servis yapın. Domates ve salatalık karıştırılmış yeşil salata ile sofraya getirin.
|