MALZEMELER
3-4 kg. Ayıklanmış Hindi
6-8 Dilim Füme Hindi
200 gr. Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇ MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan, Sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Hindiyi seçerken 6-8 aylık palazlıları tercih etmelisiniz.
Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin
tamamen temizlenmesi gerekir. Bunun için boyun kısmından açacağınız bir
delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen
çıkarmalısınız. Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev
üzerinde tütsülenmelidir.
lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın. Alt kısmından başlayarak
elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın. Bütün
vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et
arasına sürün.
Fırını iyice kızdırın (230-240 derece). Hindinin iç kısmını tuzlayın,
biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış
olarak hindinin içine yerleştirin.
Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin. Üzerine
hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın. Folyoyu çok
sıkı kapatın. Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması
gerekir.
Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100-120 dereceye indirilmiş fırında
hindinin kilosu kadar saat pişirin. (3 kg. hindi için 3 saat
|